Home // Concept Car // Geely Electric Panda II

Geely Electric Panda II

By luanpa in | January 13, 2010 | (1) Comment

Het Chinese Geely komt in 2011 met een nieuw elektrisch model op de markt. Het betreft de compacte Panda die met hulp van het Taiwanese Yulon Motors is ontwikkeld. Geely brengt de auto op de Taiwanese markt onder het merk Tobe van Yulon Motors. Using a lithium-ion battery system, the Panda II has a top speed of 93 mph (150 km/h) and an EV range of 112 miles (180 km).

Taiwan heeft hoge ambities als het aankomt op elektrisch vervoer. De Taiwanese regering heeft onlangs besloten alle benzine auto’s en scooters van het eiland te weren en daarvoor elektrische modellen in de plaats aan te schaffen. Zodoende wil Taiwan ‘s werelds eerste emissievrije Aziatische eiland worden. Kosten voor het project bedragen 500 miljoen dollar.

In de nabije toekomst kunnen de ongeveer 300.000 toeristen die jaarlijks het toeristeneiland Liuqiu bezoeken met elektrisch scooters een rondreis maken. De Taiwanese bevolking profiteert ook van de regeringsdoelstellingen. Voor de 12.000 eilandbewoners is er voor de de aanschaf van een elektrisch scooter een subsidieregeling ingesteld.

geely panda

geely panda front view无觅相关文章插件,快速提升流量Tag:

Leave a Reply

1 response to "Geely Electric Panda II"

  1. sherl says:

    I dont fit in this car. ITS TO SMALL!!!!!!!!!!!!!!!!!